CONSTANTIJN HAROLD VAN DEN BERG

MAAR IEDEREEN NOEMT ME STIJN

Lengte: model size |  Leeftijd: afhankelijk van mijn stemming  
Kleur ogen: Groen, of blauw, kan het zo slecht zien

Hobby: Praten | Sporten: Hockey | Handig: Best wel, al zeg ik dat zelf.

lang verhaal, lekker kort

Een geboren en getogen nuchtere Groninger. Als jongste van een gezin met een ondernemende vader en een moeder met een baan in het ziekenhuis. Ik droomde ervan om acteur te worden, maar dat liep allemaal net een beetje anders. Zoals eigenlijk alles in mijn leven net een beetje anders loopt dan je zou verwachten. Na een acteursopleiding en 6 jaar horeca werk vond ik het wel welletjes en verruilde ik het mooie Groningen voor het grotere Rotterdam. Ik startte een nieuwe opleiding, haalde mijn propedeuse en stopte er ook weer mee, nam mezelf aan bij KeytoeY, stond aan de wieg van KeytoeAcademy en mocht onlangs samen met twee collega’s de deur van de Bla Bla Studio openen. 

Niet gek als je het mij vraagt. 

Als men vraagt hoe ik mijn functie omschrijf? Hold my beer, en neem de tijd. Kort gezegd, vliegende keep. Ik ben een energieke puppy met een korte spanningsboog. Ik ga goed op zo veel mogelijk dingen tegelijkertijd. Een nieuw koffieapparaat op de zaak? 10 podcast afleveringen in 2 dagen? 5 cursussen in 72 uur? Kom maar!

Iets van CV

werkervaring

Bla Bla Studio
Augustus 2021 tot op heden

Bla Bla Studio is een kleine droom die is uitgekomen. Samen met Bo van der Voort en Michael Woensdrecht hebben we een eigen podcast studio opgezet in het pittoreske Maassluis. Wij faciliteren alles wat jij nodig hebt om een goede podcast te maken. In onze professionele studio verzorg ik de techniek en heb ik het meeste contact met de klanten. 

KeytoeKeytoeY, KeytoeAcademy
Vanaf september 2019 tot op heden

Binnen Keytoe houd ik me voornamelijk bezig met KeytoeAcademy. In december 2019 mocht ik aan de wieg staan van dit online learning platform. Op KeytoeAcademy staan Nederlandse keynote sprekers. Elk met hun eigen verhaal en expertise. Normaal gesproken vertellen zij hun verhaal in een half uur op een groot podium, maar bij de KeytoeAcademy krijgen ze de tijd om het hele verhaal te vertellen. We zetten ze een hele dag voor de camera en maken van dat materiaal een cursus van ongeveer 13 aflevering. Volledig met werkboek en bonusmateriaal. Samen met collega Lennard Toma ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van KeytoeAcademy. Van het maken van de jingles voor de cursussen tot het klantcontact, het editten van de video’s en het up-to-date houden van de website.

Temper.Works
2018 tot 2019

Temper.works is een platform waar horeca gelegenheden zelfstandig personeel kunnen vinden voor een enkele klus. Die ene grote partij waar ze net niet genoeg personeel voor hebben, tot het structureel vinden van nieuw personeel. In deze tijd heb ik op veel verschillende mooie en minder mooie plekken mogen werken. Denk aan de SS Rotterdam, maar ook aan een sport kantine. Op deze manier doe je veel verschillende ervaringen op en leer je het hoe het is om steeds weer in een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen te werken. 

Four Rose’s Groningen
Juni 2012 tot augustus 2018

De Four Rose’s is de plek waar ik ben opgegroeid. Letterlijk en figuurlijk. Als kind hing ik met een hangstoel aan de tafel in dit traditioneel Mexicaanse restaurant. Na mijn middelbare school ben ik binnen gestapt of ze niet nog opzoek waren naar personeel. Niets bleek minder waar en voor ik het wist stond ik met een dienblad in mijn handen. 

Door de jaren heen ben ik bij de Four Rose’s doorgegroeid tot ik uiteindelijk de plek van assistsen manager mocht invullen. Op een informele manier leiding geven aan een team van alleen maar leuke collega’s. Het was een droomtijd! Maar in augustus 2018 moest ik zo nodig naar Rotterdam verhuizen en bleek dat lastig te combineren. 

Opleidingen

Hogeschool Rotterdam “Ondernemerschap en Retail Management”
Augustus 2018 tot september 2019

De opleiding Ondernemerschap en Retail Management was de reden dat ik naar Rotterdam verhuisde. Niet zozeer om dat deze opleiding alleen in Rotterdam gegeven wordt, maar omdat ze het hier net iets anders insteken dan bij de andere hogescholen. Zo werkt de opleiding samen met bedrijven uit de omgeving van Rotterdam. Dit was voor mij de eerste kennismaking met Keytoe. 

In het eerste jaar behaalde ik mijn Propedeuse en leek het allemaal voor de wind te gaan, tot ik begon aan het tweede jaar. De bureaucratie van de hogeschool en het curriculum dat boven het ondernemerschap gaat heeft mij uiteindelijk de das om gedaan. Ik kon het mezelf niet verkopen om nog 3 jaar te studeren voor een papiertje dat meer zegt over wat ik gedaan heb, dan over wat ik kan.

School voor de Kunst en Multimedia “Artiest Drama”
September 2012 tot september 2016

Na ervaring opgedaan te hebben bij De Noorderlingen (voormalig vooropleiding theater Groningen) wilde ik van mijn passie mijn werk maken. Ik wilde acteur worden. Deze studie heeft veel betekent voor de persoon die ik nu ben. Het durven kwetsbaar te zijn, niet bang zijn om te spreken voor groepen en het accepteren dat er dingen zijn die je niet kan. Dat is nog maar een kleine greep uit alles wat ik daar heb mogen leren. 

Helaas bleek dat er veel meer mensen in Nederland zijn die acteur of actrice willen worden en die misschien wel veel beter zijn dan ik. Na een aantal afwijzingen op de verschillende hogescholen was ik er dan ook helemaal klaar mee, en stortte ik me vol op mijn baan in de horeca.

lang VERHAAL, LEKKER LANG

Het verhaal begint allemaal op 13 januari 1996. Ik mag als derde kind het gezin komen versterken. Mijn vader heeft op dat moment zijn eigen zaak in kunst en lijsten en mijn moeder werkt in het ziekenhuis. We groeien op boven de winkel van mijn vader, die ‘s avonds als wij op bed liggen het toch niet kan laten om beneden nog even wat werk af te maken. 

Tijdens mijn middelbare school speelt de liefde voor het theater op. Al vanaf kinds af aan wordt ik door mijn ouders meegenomen naar de schouwburg in Groningen van kindertheater tot klassiek toneel. Door mijn grote zus kom ik in aanraking met “De Noorderlingen” een vooropleiding voor jonge theatermakers in Groningen. Na het behalen van mijn examen word ik aangenomen op de opleiding “Artiest Drama” aan de school voor kunst en multimedia. Daar heb ik 4 jaar de tijd van mijn leven. Mijn opleiding bestaat uit het maken van theater, het schrijven van teksten, maar ook een stuk ondernemerschap om zelf voorstellingen te kunnen produceren.

In het derde jaar van mijn studie begin ik met de audities voor de toneelscholen in Nederland. Arnhem, Amsterdam, Maasstricht, Utrecht, ik heb ze bijna allemaal meer dan eens gezien. Maar er volgt afwijzing op afwijzing. Te jong, nog niet rijp genoeg en meer van dat soort teksten. Na heel wat pogingen en jaren proberen was ik er klaar mee. “Ik ga nooit meer wat met dat theater doen”, was mijn stelling. Maar toch, zoals het lot van vele acteurs kwam ik terecht in de horeca. Ik werkte vanaf mijn 16e bij een Mexicaans Restaurant in Groningen. Tijdens mijn studie in het weekend, en na mijn studie full-time. 

Ik zat goed op mijn plek. Fijne collega’s, een leuke werksfeer en een goede band met mijn leidinggevende en de eigenaar. Toen ik gevraagd werd als “assistent manager” twijfelde ik geen moment. 

Hoe goed ik ook op mijn plek zat, en hoe fijn in het werken in de horeca ook vond (en nog steeds vind) ik wist dat dit nog niet mijn eindstation was. Het begon te kriebelen om weer te gaan studeren en mijzelf verder te ontwikkelen. Mijn zoektocht naar een passende studie duurde niet heel lang. Mijn vader was ondernemer, en dat vond ik maar wat interessant. Gelukkig is er tegenwoordig daar tegenwoordig ook een opleiding voor “Ondernemerschap en Retail management”, voorheen “Small business en retail management”. 

Onder andere de Hanzehogeschool in Groningen biedt deze opleiding aan. Maar iets in me zei dat ik niet in Groningen wilde blijven. 

Begrijp me niet verkeerd, Groningen is een fantastische stad, en zeker als student, maar ik wilde mijn horizon verbreden. 

Uiteindelijk viel (na niet lang wikken en wegen) de keuze voor Rotterdam. De Hogeschool Rotterdam biedt de studie ook aan, maar in een iets andere vorm. Meer persoonlijke begeleiding, geen fictieve casussen, maar werken met echte bedrijven, etc. etc. Voor mij als weer beginnend student, ik had 6 jaar niets uit boeken geleerd, een welkome optie. 

In 2018 verhuisde ik naar misschien wel een van de mooiste steden van Nederland, Rotterdam. Het studeren ging niet van z’n leien dakkie, maar mijn motivatie zat goed. 

Tijdens mijn studie leerde ik Keytoe kennen. Keytoe was een van de bedrijven waar de HR mee samenwerkt, en waar studenten in hun eerste jaar onderzoek naar doen. Je kijkt naar de ontwikkelingen in de markt en waar eventueel kansen en mogelijkheden liggen. 

In dat jaar leerde ik ook Cedric (oprichter van Keytoe), en Lennard (organisatiepsycholoog) kennen. Wat zij bij Keytoe deden vond ik in eerste instantie was bizar en vroeg ik me als ijverige student af of het wel echt zo veel voordelen had om in een organisatie als deze te werken. 

In mijn schoolboeken leerde ik voornamelijk dat een goede onderneming staat of valt bij het management. Toch werd ik door hen getriggerd eens na te denken over een totaal ander type organisatie. Een organisatie die niet alleen gesteld is op financial return, maar ook op zaken als social return of eco return.

Na het behalen van mijn Propedeuse in het eerste jaar, en met door Cedric en Lennard geopende ogen was ik helemaal klaar om aan mijn tweede jaar te beginnen. 

Het tweede jaar zou in het teken staan van het opzetten van je eigen bedrijf. 

In de zomervakantie maakte ik een plan hoe ik dit wilde aanpakken. Ik bedacht wat ik wilde gaan doen, en hoe ik dat in de markt ging zetten. Vol goede moed ging ik de eerste dag na de vakantie naar mijn studieloopbaanbegeleider en legde ik het hele verhaal, vol enthousiasme, aan haar uit. Waar het op neer kwam is dat ze super enthousiast was over het feit dat ik al zo veel gedaan had, maar dat alles wat ik tot nu toe gedaan had, nog wel even in het curriculum van de hogeschool uitgevoerd moest worden.

Ik raakte volledig van mijn apropos.  Een studie ondernemerschap die ondernemers opleid die alles precies via het curriculum van de hogeschool hebben gedaan. Het ging er bij mij niet in. 

Tot ik gebeld werd door Lennard en Cedric. Of ik tijd had om met hen te lunchen en het een en ander te bespreken. Dat kwam me maar wat goed uit, want dan kon ik direct dit euvel aan hen voorleggen om te kijken hoe zij dit zouden oplossen.

Na een goed gesprek en een heerlijk broodje lagen de kaarten ineens heel anders op tafel. Cedric en Lennard wilde me niet overtuigen van het feit dat ik moest stoppen met de opleiding, maar drukte mij wel op het hart goed na te denken of ik dit wel op deze manier wilde. Maar wat dan wel? Ik hoopte stiekem op een baan bij Keytoe. Tijdens mijn vier weekse stage mocht ik meelopen met het werk van Lennard en dat vond ik maar wat interessant.

Dat ze mij gingen aannemen zat er helaas niet in, of althans, niet dat zij dat zouden doen. Ze wilden namelijk met KeytoeY een nieuw experiment uitproberen. Niet alleen collega’s die elkaar aannemen, maar collega’s die zichzelf aannemen. En hoe dat dan in z’n werk gaat? Ik kreeg inzicht in de cijfers, bedacht hoe ik een aanvulling zou kunnen zijn op het team KeytoeY, bepaalde wat ik wilde verdienen en ging naar Diana om mijn contract op te stellen. De reactie was zoals verwacht “Is dit weer een nieuw experiment?” en het antwoordt daarop was “Ja!”.

Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder. Tegenwoordig houd ik me bij KeytoeY met verschillende dingen bezig. Ik stond mede aan de wieg van KeytoeAcademy, mag het projectmanagement doen voor verschillende KeytoeY klanten en sinds kort samen met Bo en Michael van Schwung een eigen podcast studio opgezet.

Op dagelijkse basis houd ik me voor het grootste deel bezig met alle zaken rondom KeytoeAcademy. Het contact met de gebruikers, het editen van marketingmateriaal en cursussen, het zelf produceren van de muziekale ondersteuningen en het omzetten van de cursussen naar podcast etc. etc. Daarnaast mag ik me bemoeien met het projectmanagement van verschillende klanten van KeytoeY, en draag ik zorg voor de technische ondersteuning en het klant contact met klanten van Bla Bla Studio. 

Al met al een heel brede functie, binnen een totaal andere organisatie. Iets dat mij erg goed ligt. Ik omschrijf mezelf ook wel eens als Vliegende Keep binnen Keytoe. Van conciërge taken tot moeilijke beslissingen, ik mag me overal mee bemoeien. 

In het derde jaar van mijn studie begin ik met de audities voor de toneelscholen in Nederland. Arnhem, Amsterdam, Maasstricht, Utrecht, ik heb ze bijna allemaal meer dan eens gezien. Maar er volgt afwijzing op afwijzing. Te jong, nog niet rijp genoeg en meer van dat soort teksten. Na heel wat pogingen en jaren proberen was ik er klaar mee. “Ik ga nooit meer wat met dat theater doen”, was mijn stelling. Maar toch, zoals het lot van vele acteurs kwam ik terecht in de horeca. Ik werkte vanaf mijn 16e bij een Mexicaans Restaurant in Groningen. Tijdens mijn studie in het weekend, en na mijn studie full-time. 

Ik zat goed op mijn plek. Fijne collega’s, een leuke werksfeer en een goede band met mijn leidinggevende en de eigenaar. Toen ik gevraagd werd als “assistent manager” twijfelde ik geen moment. 

Hoe goed ik ook op mijn plek zat, en hoe fijn in het werken in de horeca ook vond (en nog steeds vind) ik wist dat dit nog niet mijn eindstation was. Het begon te kriebelen om weer te gaan studeren en mijzelf verder te ontwikkelen. Mijn zoektocht naar een passende studie duurde niet heel lang. Mijn vader was ondernemer, en dat vond ik maar wat interessant. Gelukkig is er tegenwoordig daar tegenwoordig ook een opleiding voor “Ondernemerschap en Retail management”, voorheen “Small business en retail management”. 

Onder andere de Hanzehogeschool in Groningen biedt deze opleiding aan. Maar iets in me zei dat ik niet in Groningen wilde blijven. 

Begrijp me niet verkeerd, Groningen is een fantastische stad, en zeker als student, maar ik wilde mijn horizon verbreden. 

Uiteindelijk viel (na niet lang wikken en wegen) de keuze voor Rotterdam. De Hogeschool Rotterdam biedt de studie ook aan, maar in een iets andere vorm. Meer persoonlijke begeleiding, geen fictieve casussen, maar werken met echte bedrijven, etc. etc. Voor mij als weer beginnend student, ik had 6 jaar niets uit boeken geleerd, een welkome optie. 

In 2018 verhuisde ik naar misschien wel een van de mooiste steden van Nederland, Rotterdam. Het studeren ging niet van z’n leien dakkie, maar mijn motivatie zat goed. 

Tijdens mijn studie leerde ik Keytoe kennen. Keytoe was een van de bedrijven waar de HR mee samenwerkt, en waar studenten in hun eerste jaar onderzoek naar doen. Je kijkt naar de ontwikkelingen in de markt en waar eventueel kansen en mogelijkheden liggen. 

In dat jaar leerde ik ook Cedric (oprichter van Keytoe), en Lennard (organisatiepsycholoog) kennen. Wat zij bij Keytoe deden vond ik in eerste instantie was bizar en vroeg ik me als ijverige student af of het wel echt zo veel voordelen had om in een organisatie als deze te werken. 

In mijn schoolboeken leerde ik voornamelijk dat een goede onderneming staat of valt bij het management. Toch werd ik door hen getriggerd eens na te denken over een totaal ander type organisatie. Een organisatie die niet alleen gesteld is op financial return, maar ook op zaken als social return of eco return.

Na het behalen van mijn Propedeuse in het eerste jaar, en met door Cedric en Lennard geopende ogen was ik helemaal klaar om aan mijn tweede jaar te beginnen. 

Het tweede jaar zou in het teken staan van het opzetten van je eigen bedrijf. 

In de zomervakantie maakte ik een plan hoe ik dit wilde aanpakken. Ik bedacht wat ik wilde gaan doen, en hoe ik dat in de markt ging zetten. Vol goede moed ging ik de eerste dag na de vakantie naar mijn studieloopbaanbegeleider en legde ik het hele verhaal, vol enthousiasme, aan haar uit. Waar het op neer kwam is dat ze super enthousiast was over het feit dat ik al zo veel gedaan had, maar dat alles wat ik tot nu toe gedaan had, nog wel even in het curriculum van de hogeschool uitgevoerd moest worden.

Ik raakte volledig van mijn apropos.  Een studie ondernemerschap die ondernemers opleid die alles precies via het curriculum van de hogeschool hebben gedaan. Het ging er bij mij niet in. 

Tot ik gebeld werd door Lennard en Cedric. Of ik tijd had om met hen te lunchen en het een en ander te bespreken. Dat kwam me maar wat goed uit, want dan kon ik direct dit euvel aan hen voorleggen om te kijken hoe zij dit zouden oplossen.

Na een goed gesprek en een heerlijk broodje lagen de kaarten ineens heel anders op tafel. Cedric en Lennard wilde me niet overtuigen van het feit dat ik moest stoppen met de opleiding, maar drukte mij wel op het hart goed na te denken of ik dit wel op deze manier wilde. Maar wat dan wel? Ik hoopte stiekem op een baan bij Keytoe. Tijdens mijn vier weekse stage mocht ik meelopen met het werk van Lennard en dat vond ik maar wat interessant.

Dat ze mij gingen aannemen zat er helaas niet in, of althans, niet dat zij dat zouden doen. Ze wilden namelijk met KeytoeY een nieuw experiment uitproberen. Niet alleen collega’s die elkaar aannemen, maar collega’s die zichzelf aannemen. En hoe dat dan in z’n werk gaat? Ik kreeg inzicht in de cijfers, bedacht hoe ik een aanvulling zou kunnen zijn op het team KeytoeY, bepaalde wat ik wilde verdienen en ging naar Diana om mijn contract op te stellen. De reactie was zoals verwacht “Is dit weer een nieuw experiment?” en het antwoordt daarop was “Ja!”.

Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder. Tegenwoordig houd ik me bij KeytoeY met verschillende dingen bezig. Ik stond mede aan de wieg van KeytoeAcademy, mag het projectmanagement doen voor verschillende KeytoeY klanten en sinds kort samen met Bo en Michael van Schwung een eigen podcast studio opgezet.

Op dagelijkse basis houd ik me voor het grootste deel bezig met alle zaken rondom KeytoeAcademy. Het contact met de gebruikers, het editen van marketingmateriaal en cursussen, het zelf produceren van de muziekale ondersteuningen en het omzetten van de cursussen naar podcast etc. etc. Daarnaast mag ik me bemoeien met het projectmanagement van verschillende klanten van KeytoeY, en draag ik zorg voor de technische ondersteuning en het klant contact met klanten van Bla Bla Studio. 

Al met al een heel brede functie, binnen een totaal andere organisatie. Iets dat mij erg goed ligt. Ik omschrijf mezelf ook wel eens als Vliegende Keep binnen Keytoe. Van conciërge taken tot moeilijke beslissingen, ik mag me overal mee bemoeien.