Video

Keytoeacademy

Al van jongs af aan was ik met een (video)camera in de weer. Waar ik toen vooral in geïnteresseerd was, het filmen van de lucht, snelle bewegingen en vooral het verschil tussen opnemen en niet opnemen niet herkennen. 

Tijdens mijn studie leerde ik steeds meer over het gebruik van een videocamera, zowel voor, als achter de lens. In mijn ogen is video een prachtig medium om op een creatieve manier een groot publiek te kunnen bereiken en inspireren. In 2019 besloten mijn collega’s te starten met KeytoeAcademy. Een online platform waar we de lessen van Nederlands beste sprekers wilden bundelen, en hun verhalen de wereld in wilden sturen.

Dat begon met het opnemen van de cursus “Vrij Organiseren” door Lennard Toma en Cedric Muchall. Al snel volgde ook cursussen van onder andere Niek van den Adel, Richard de Hoop, Nancy Rademaker en Ferry Zandvliet.

Inmiddels staat er zo’n 16 cursussen live op het platform. 2 jaar later staat er een volwaardige Academy met een inhoud waar je u tegen zegt. Onze Academy wordt daarnaast gebruikt door een aantal mooie organisaties waaronder AFAS, Moneybird en YoungCapital. Iets waar ik ontzettend trots op ben. 

 

Wil jij meer weten over KeytoeAcademy of een (proef)abonnement ontvangen voor jouw organisatie? 
Neem dan gerust contact met me op of check de site: www.keytoeacademy.com 

 

jingles!

Een goede video is natuurlijk niets zonder een passende jingle. Een (kort) muziekfragment dat extra sfeer geeft aan de video, of het bedrijf middels geluid een identiteit geeft. 

Nu bestaan er op internet een hele hoop databases waar eindeloze hoeveelheden muziek te vinden zijn, maar toen wij startte met KeytoeAcademy wilden wij alles “huisgemaakt” hebben, zo ook de jingles. Toen kwam het goed uit dat ik van jongs af aan piano heb gespeeld, en de laatste jaren ook heb geprobeerd om mezelf wegwijs te maken met een gitaar. 

Dit resulteerde er in dat ik de jingles voor KeytoeAcademy ben gaan maken. Wat dat inhoudt? Heel simpel, alle geluidsfragmenten, tussenstukjes en geluiden onder de trailers die je van KeytoeAcademy kan vinden, zijn door mij bedacht en geproduceerd. Gelukkig krijg ik af en toe hulp van mijn gewaardeerde collega Lennard die altijd met iets geniaals komt als ik even vast zit. 

Naast het maken van de jingles voor KeytoeAcademy heb ik deze taak ook op me genomen voor Bla Bla Studio. Daar hebben we er echter voor gekozen om ook gebruik te maken van een data base. Om de simpele reden dat het vaak sneller en goedkoper is dan een custom made jingle. 

Wil jij ook een passend geluidsfragment voor jouw logo animatie of heb je ergens anders een jingle voor nodig? Ik denk graag met je mee!

Vrije klussen

Naast het werk voor KeytoeAcademy heb ik ook een aantal mooie vrije klussen mogen doen. Ook die klussen waren behoorlijk uiteenlopend. 

Onder andere klussen als het ondertitelen van de bedijfsvideo’s van KPHolland, het opnemen en bewerken van interviews voor de Passieparade van MKB Brandstof tot het opnemen, maken en bewerken van een nieuwe Voice-over.

In deze klussen kan ik een hoop creativiteit kwijt. Na mijn studie heb ik getwijfeld over een opleiding Scenografie aan de ATKA, maar helaas waren de plekken voor die opleiding al vergeven. Deze opleiding focust zich op het beeld. Hoe zorg je er voor dat het beeld past bij de inhoud van de video. Wat voeg je wel toe, of wat laat je juist weg.

Om te zeggen dat ik een volleerd videograaf ben is overdreven. Maar ik heb in de afgelopen jaren heel veel mogen leren van de mensen waarmee ik werkte en de vlieguren die ik maakte met KeytoeAcademy. 

 

Wil je een keer sparren over alles wat met video te maken heeft? Hit me up!